Welkom op de site van ADD-ervaringsdeskundige: Nicolette Rozenberg

Het doel van deze website is om iedereen met de diagnose ADD, of iedereen die iemand in zijn of haar omgeving heeft met ADD bij te staan in deze vaak chaotische strijd. Zelf heb ik veel steun aan diversen ADD groepen. De herkenning voelt ontzettend fijn, en voor het eerst in mijn leven voel ik me begrepen. En dat is waar iedereen met ADD naar verlangt. Begrip!

 

Deze site bevat onder meer: 

  • tips voor de omgang met ADD
  • beroemde ADD-ers
  • een link naar een ADD-test
  • een chat als je direct contact wilt met Nicolette Rozenberg
  • en nog veel meer!

Attention Deficit Disorder (ADD) is een geschenk!

Als ouder kun je je haren wel uit je hoofd trekken als je probeert je kind te laten studeren, hun aandacht erbij te houden, af en toe naar je te luisteren, en zo nu en dan een goede beslissing te maken. Als een volwassene ADD-er, vraag je jezelf misschien wel af waarom je zo anders bent dan je vrienden, of waarom het leven zo'n uitdaging voor je is. Misschien twijfel je erg aan jezelf en heb je veel moeite om een baan te krijgen of te houden, het goed laten lopen van een relatie of gewoon je stemmingen onder controle te houden. ADD presenteert zijn uitdagingen. Waarom zeg ik dat ADD een geschenk is? Omdat het zo is.


Je bent uniek en speciaal!

Gevoeligheid

ADD-ers worden geboren met een unieke gevoeligheid. We zijn gevoelig voor onze omgeving, de personen om ons heen en zelfs onze innerlijke gedachten. Onze gevoelens zijn zeer geraffineerd. We begrijpen het lijden, we begrijpen hoe we voorzichtig op de aarde moeten lopen. Door onze gevoeligheid zijn we is staat om het binnenste van iemand te benaderen, op een diepe en betekenisvolle manier. Sommige gaan naar een arts voor hun gevoeligheid naar anderen toe, en hun vermogen om hen te helpen door diepgaand begrip en medeleven. 

Creativiteit

ADD-ers zijn erg creatief. Onze creativiteit kan worden geuit in vele manieren. Sommigen van ons hebben de gave om iets moois in de omgeving te creëren door middel van kunst op verschillende manieren. Sommigen maken grote projecten. (Silicon Valley zit bijvoorbeeld vol met ADD-ers) Sommigen gaan de entertainment in dankzij hun creatieve ingevingen. 

Focussen

Add-ers hebben een zogenaamde "Hyperfocus". Dit kan een grote aanwinst zijn als het op de juiste manier wordt toegepast. Mijn vermogen tot hyperfocus was voor mij de drijfveer om deze site te beginnen. Sommige computer "wizards"kunnen eindeloos in de "hyperfocus-mode"zitten totdat ze een doorbraak hebben voor een onoplosbaar probleem. 

Intelligentie

ADD-ers zijn intelligenter dan hun leeftijdgenoten. Dit kan voor sommige ADD-ers als een verassing komen, omdat ze toch vaak moeite hadden op school. Maar het is wel de waarheid. Het is alleen aan jou om je intelligentie zo te gebruiken dat het werkt voor je. ADD komt samen met een hoop geschenken. De taak is om de scherpe kant bot te maken, en de gladde rand te slijpen. Dan zal het je pad verlichten.